Birou reglabil pe înălțime: Top 10 birouri ajustabile în 2023

| |

Biroul reglabil pe înălțime, electric sau manual, este o soluție perfectă pentru cei care doresc să aibă un stil de viață mai sănătos la birou. Un birou reglabil pe înălțime te poate ajuta să previi toate problemele medicale asociate cu sedentarismul, precum diabet de tip II, boli cardio-vasculare și chiar unele tipuri de cancer. Citește articolul pentru a descoperi care sunt cele mai bune birouri cu înălțime reglabilă pe care le poți achiziționa acum.

Top 10 birouri reglabile pe înălțime1. Birou cu înălţime reglabilă QMOBILI MOTION

Biroul MOTION oferă avantajul unei reglări electrice a înălţimii, de la 72 cm până la 115 cm. Acesta are o structură rezistentă, realizată din oţel, vopsirea fiind efectuată în câmp electrostatic.

Reglarea înălţimii este posibilă datorită unui motor electric silenţios şi a picioarelor telescopice, cu 2 trepte. Biroul MOTION este dotat cu tastatură cu afişaj electronic şi 7 butoane multifuncţionale, permiţând setarea a 4 trepte de înălţime. Dispune de un buton de memorie, oferind posibilitatea unui transfer uşor între înălţimile setate.

Biroul MOTION poate susţine până la 50 kg şi are un sistem de management pentru cabluri, fiind vorba despre un profil flexibil, din plastic, care permite organizarea cablurilor de la podea până la suprafaţa de lucru.

Blatul este confecţionat din PAL melaminat, având dimensiunile standard 1.380 x 750 mm. Există posibilitatea extinderii cadrului până la 1.820 mm. Poţi opta pentru una dintre următoarele variante: Alb platina – W980 Egger, Nuc pacific – H3702 Egger, Salcam Lakeland – H1277 Egger, Stejar ferrara – H1334 Egger, Negru – U999 Egger, Gri sidefat – U763 Egger.

Montajul nu este dificil, dar vei avea nevoie de o şurubelniţă electrică, întrucât blatul nu este pregăurit.


2. Birou cu Înălţime Reglabilă Electric Viva Upgrade

Birou cu inaltime Reglabila Electric Viva Upgrade

Biroul Viva Upgrade este un birou reglabil pe înălțime electric cu două motoare, realizat din materiale de calitate și cu funcții avansate,precum cea de memorare a înălțimii și sistemul anti-coliziune.

Cele două motoare sunt acționate de un motor Timotion, compania fiind lider de piață.

Înălțimea poate fi ajustată între 625 -1275 mm (fără a lua în calcul grosimea blatului) la o viteză de operare de 40mm/s. Motoarele sunt extrem de silențioase, sub 50dB, astfel încât biroul poate fi folosit chiar și într-un loc tip open space, fără a deranja colegii.

Ajustarea înălțimii se face folosind panou de comandă, care are încorporate și butoane de memorare a înălțimii.

Blatul este realizat din PAL de calitate superioară și are o dimensiune de 600x800x18mm. De asemenea, cadrul biroului este realizat din oțel, întregul ansamblu fiind extrem de stabil. Sarcina maximă este de 120 kg, fiind suficient de mare pentru un PC și 2 monitoare, dar și alte accesorii de birou.

Singurul dezavantaj al biroului îl reprezintă montajul. Deși se face foarte ușor, blatul nu vine cu găuri de montaj, astfel încât va trebui să le faci chiar tu, cu o șurubelniță electrică.


3. Birou electric Huzaro Hero 8.0

Huzaro Hero 8

Huzaro Hero 8.0 este un birou robust și fiabil, care oferă o varietate de beneficii pentru utilizatori. Designul său reglabil pe înălțime îl face perfect pentru persoane de toate dimensiunile, iar capacitatea maximă de 80 kg asigură că poate găzdui chiar și cele mai grele monitoare și calculatoare.

În plus, Hero 8.0 este prevăzut cu un sistem de gestionare a cablurilor încorporat care păstrează cablurile ordonate și la distanță, iar suprafața sa largă oferă suficient spațiu pentru materialele de lucru.

În general, Huzaro Hero 8.0 este o alegere excelentă pentru oricine caută un birou în picioare de calitate.


4. Birou reglabil electric pe înălțime Black TerrA3

Black TerrA3

Black TerrA3 este un birou în picioare care oferă o serie de beneficii pentru utilizatori. În primul rând, este reglabil pentru a se potrivi unei varietăți de utilizatori, cu o gamă de înălțime cuprinsă între 720 mm – 1200 mm.

În al doilea rând, are o capacitate maximă de 30 de kilograme, ceea ce îl face potrivit pentru a susține un birou și 2 monitoare. Blatul are o suprafață de 1200x675mm.

În al treilea rând, biroul include două picioare de nivelare care ajută la menținerea biroului stabil pe suprafețe inegale. În cele din urmă, biroul este prevăzut cu o garanție de un an, asigurându-se că utilizatorii pot profita la maximum de investiția lor. Black TerrA3 este o alegere excelentă pentru cei care caută un birou în picioare versatil și durabil.


5. Birou Ergoplus cu înălţime reglabilă

Birou Ergoplus cu inaltime reglabila

Biroul Ergoplus este un birou a cărui înălţime poate fi reglată electric şi care vine în întâmpinarea utilizatorilor cu o serie de funcţii inteligentre, precum memorarea a 3 poziţii de înălţime şi o funcţie de temporizare, care favorizează mişcarea constantă.

Reglarea înălţimii între 73 şi 123 cm (excluzând grosimea blatului) este posibilă prin intermediul motorului electric puternic, dar silenţios, care face posibilă ridicarea a până la 80 kg. De asemenea, viteza de operare ajunge până la 38 mm/s.  Biroul este durabil, respectiv rezistent la uzură zilnică şi are un mecanism de protecţie a motorului în caz de suprasarcină, iar alimentarea este economică (100~240V). Biroul este prevăzut cu un cablu de alimentare de 3m.

Stabilitatea se datorează cadrului din oţel şi coloanelor în 2 trepte. Lăţimea cadrului poate fi extinsă, de până la 1.600 mm. Blatul este realizat din PAL melaminat tip Stejar Halifax natur, având 1.380 mm în lungime şi 670 mm în lăţime. Montajul se realizează uşor.


6. Birou cu înălțime reglabilă A+ BRLS02 

A+ BRLS02

A+ BRLS02 este un birou reglabil excelent din mai multe motive. În primul rând, are o dimensiune excelentă pentru majoritatea utilizatorilor, având un blat de 1200x738mm. Este suficient de mare pentru a găzdui un laptop, două monitoare, o tastatură și un mouse, dar este suficient de mic pentru a se potrivi în majoritatea birourilor.

În al doilea rând biroul este reglabil pe înălțime cu ajutorul unui motor electric, astfel încât poți găsi întotdeauna înălțimea perfectă foarte rapid.

De asemenea, biroul vine cu o priză de curent încorporată și porturi USB, astfel încât să îți poți menține dispozitivele încărcate și gata de utilizare.

Nu în ultimul rând, biroul are o bază robustă, care nu se va clătina sau răsturna, chiar și atunci când este complet întins. Așadar, dacă sunteți în căutarea unui birou în picioare care să fie durabil, versatil și accesibil, A+ BRLS02 este o opțiune excelentă.


7. Birou electric stand up Kring Swan

 

Având un design modern, de inspiraţie nordică, biroul Kring Swan este reglabil pe înălţime, acţionarea fiind electrică.  

Înălţimea poate fi reglată de la 72.5 cm până la 122 cm, permiţându-ţi să alternezi statul în şezut cu cel în picioare.

Are o structură metalică rezistentă, confecţionată din oţel vopsit în câmp electrostatic. Blatul este confecţionat din MDF, având o lungime de 160 cm şi o lăţime de 75 cm, fiind disponibil în culoarea stejarului.

Biroul electric Kring Swan are port USB cu 3 intrări.

Produsul vine neansamblat, însă montajul este relativ uşor. Unii utilizatori afirmă că reglarea înălţimii se realizează lin, cu ajutorul celor 2 motoare Timotion TC15 şi TL15 încorporate în picioare, precum şi a butoanelor pentru urcare şi coborâre, biroul fiind stabil. În schimb, este necesară folosirea unui nou tip de adaptor pentru prize europene sau înlocuirea ştecherului existent. 


8. Birou reglabil pe înălţime, electric, ELEVATIX Pro

Birou reglabil pe înălţime, electric, ELEVATIX Pro

Biroul ELEVATIX Pro este reglabil pe înălţime, între 595 mm şi maximum 1.245 mm, la o viteză de operare de 40 mm/s,  fiind o soluţie practică şi calitativă pentru persoanele care alternează statul pe scaun cu statul în picioare.

Acesta se bazează pe două motoare silenţioase (câte unul în fiecare picior), cu un nivel de zgomot sub 50 dB, şi dispune de un senzor anti-coliziune. În ceea ce priveşte consumul de energie, în standby, acesta nu depăşeşte 0.1W.

Cadrul este stabil şi robust, fiind realizat dintr-un metal vopsit negru. Acest birou are un panou de comandă cu 4 funcţii pentru memorarea înălţimii. Totodată, înălţimea aleasă este afişată pe un display digital LED. 

Designul este unul modern, de inspiraţie nordică, iar garanţia oferită este de 5 ani. Blatul din PAL de culoarea Stejarului Hamilton Natur are o lungime de 1.600 mm şi o lăţime de 800 mm. Biroul susţine până la 120 de kilograme, cu tot cu greutatea blatului.

Montajul este facil, făcându-se cu ajutorul unei şurubelniţe în cruce şi a imbusului pe care îl vei găsi în pachetul în care este ambalat biroul.


9. Birou electric cu înalţime reglabilă Maclean MC-835

Birou electric cu inaltime reglabila, Maclean MC-835

Biroul Maclean MC-835 oferă două suprafeţe de lucru, fiind potrivit atât pentru laptop, cât şi pentru PC:

Permite reglarea pe înălţime, în mod automat, de la 72 la 122 cm. Cu un aspect modern, acesta se bazează pe un motor electric silenţios şi pe un panou de control accesibil, care permit reglarea rapidă a înălţimii, după preferinţe, fiind ergonomic.

Asigură memorarea a 3 poziţii de înălţime. În plus, are şi o funcţie de temporizare, facilitând alternarea statului în şezut cu a lucratului în picioare. 

Biroul susţine o greutate de cel mult 37 de kilograme, iar picioarele antiderapante îi conferă un plus de stabilitate. Funcţia anti-coliziune a biroului împiedică degradarea acestuia.

Cadrul are o structură rezistentă, fiind realizat din oţel. Totodată, blatul, tot metalic, are o lungime de 90 cm. Sertarul pentru tastatură măsoară 79,3 x 30 cm. Datorită dimensiunilor sale, biroul este o soluţie utilă când dispui de un spaţiu prea mic.


10. Ikea birou reglabil pe înălțime electric Bekant

Biroul reglabil pe înălțime electric Ikea Bekant este o opțiune excelentă pentru oricine caută un birou reglabil și accesibil. Este complet reglabil, astfel încât îți poți găsi înălțimea perfectă atât pentru a sta în picioare, cât și pentru a sta în șezut. De asemenea, biroul este spațios, cu o lățime de 63 de centimetri și o adâncime de 32 de centimetri. Poate găzdui până la două monitoare și are o capacitate de greutate dsuficient. În plus, biroul vine cu o garanție de 10 ani, așa că puteți fi siguri că va dura.

Biroul în picioare Ikea Bekant este o opțiune excelentă pentru oricine caută un birou durabil, reglabil și accesibil.


Ce este un birou reglabil pe înălțime?

Așa cum sugerează și numele, acesta este un birou al cărui înălțime poate fi reglată astfel încât să poți să îl folosești fie stând în picioare, fie stând pe scaun. Acesta îți permite să îți alternezi poziția de mai multe ori pe parcursul unei zile.

De ce să folosești un birou reglabil pe înălțime?

Sunt, de fapt, mai multe motive pentru care ar trebui să folosești un birou cu înălțime reglabilă. În primul rând, este o alternativă mai sănătoasă.

De altfel, sedentarismul este considerat a fi boala secolului 21. Cercetătorii au descoperit o legătură directă între statul pe scaun toată ziua și decesul prematur. O viață sedentară poate atrage numeroase probleme de sănătate, printre care:

  • Obezitate
  • Diabet tip II
  • Boli cardiovasculare
  • Cancer

Statul la birou nu îți afectează doar trupul, ci și mintea. Studiile efectuate până acum arată că persoanele cu un stil de viață sedentar sunt mult mai susceptibile să sufere de depresie sau anxietate.

Când lucrezi stând în picioare, devii activ. Acest lucru te ajută să îți menții trupul mai sănătos. Și nu doar trupul, ci și mintea. Alte studii arată că, atunci când lucrezi din picioare, ești mai productiv.

Tipuri de birouri cu înălțime reglabilă

La ora actuală există mai multe tipuri de birouri cu înălțime reglabilă:

  • Birou cu înălțime reglabilă electric
  • Birou cu înălțime reglabilă manual
  • Birou cu înălțime fixă
  • Convertor
  • Birou cu înălțime reglabilă portabil

Birou reglabil pe inaltime electric

Acest tip de birou folosește unul sau două motoare electrice pentru a ridica sau coborî blatul. Astfel, ajustarea înălțimii se face mult mai ușor și mai rapid. Acestea sunt

și cele mai scumpe birouri cu înălțime reglabilă însă merită investiția având în vedere de câte ori este recomandat să îți schimbi poziția în timpul zilei.

Avantaje: ușor de folosit, înălțimea se schimbă repede.

Dezavantaje: preț mai mare, trebuie conectat la priză.

Birou reglabil pe inaltime manual

Biroul cu înălțime reglabilă manual este al doilea cel mai popular tip de birou. Pentru a-i ajusta înălțimea trebuie să învârți de o manivelă până când blatul ajunge la nivelul dorit. Aceste birouri sunt mult mai ieftine decât cele electrice, însă și timpul pierdut pentru a schimba poziția este destul de mare.

În plus,  după un timp, unii utilizatori renunță să își mai schimbe poziția tocmai datorită dificultății procesului.

Avantaje: preț mai mic.

Dezavantaje: greu de schimbat poziția.

Birou cu înălțime fixă

Acest birou are o înălțime fixă și îl poți folosi doar stând în picioare. Biroul cu înălțime fixă nu este cea mai bună soluție deoarece nu este recomandat să lucrezi în picioare pentru prea mult timp, existând riscul apariției durerilor de spate.

Avantaje: preț scăzut.

Dezavantaje: înălțimea nu poate fi schimbată.

Convertor

Acesta nu este un birou cu înălțime reglabilă ci un dispozitiv care vine peste blatul biroului și care ridică doar ecranul calculatorului, tastatura și mouse-ul. Convertorul este și mai ieftin decât biroul cu ajustare manuală însă, la ora actuală, este foarte greu de găsit pe piața din România.

Avantaje: ieftin, nu trebuie să îți schimbi biroul actual.

Dezavantaje: blat destul de mic ce nu poate susține o greutate prea mare.

Birou cu înălțime reglabilă portabil

Acest tip de birou este dedicat celor care lucrează folosind doar un laptop. Blatul biroului este suficient de mare pentru un laptop și un mouse. Majoritatea birourilor portabile au roți, astfel încât ele pot fi mutate oriunde dorești.

Avantaje: ieftin, ușor de mutat.

Dezavantaje: poate fi folosit doar cu un laptop.

Ce trebuie să ții cont când vrei să cumperi un birou cu înălțime reglabilă

Atunci când vrei să îți cumperi un birou cu înălțime reglabilă trebuie să ții cont de mai mulți factori. Aceștia te vor ajuta să alegi cel mai bun birou.

Stabilește bugetul

Primul pas pe care trebuie să faci este să îți stabilești bugetul. În funcție de bugetul disponibil alegi și ce tip de birou îți vei cumpăra.

Dimensiunea biroului

Dimensiunea este un alt factor important. Dacă folosești un PC cu 2 sau chiar 3 monitoare, vei avea nevoie de un birou cu un blat mai mare. Și, cu cât dimensiunea este mai mare, cu atât îți va fi mai greu să folosești unul manual, mai ales dacă vei pune pe el multe obiecte.

Adâncime

Adâncimea minimă pe care ar trebui să o aibă un birou este de 60 cm. Acesta este spațiul minim pentru un ecran și tastatură și îți permite să rămâi la distanța recomandată față de un monitor.

În cazul în care spațiul îți permite, un birou cu o adâncime de 70 sau chiar 80 cm este mult mai generos și îți permite să adaugi și alte obiecte pe blat, în funcție de nevoi.

Lățime

În cazul în care folosești un PC cu un singur monitor, un birou cu o lățime de 100 cm este suficient de mare. Vei avea suficient loc atât pentru stația de lucru cât și o agendă sau alte obiecte de mici dimensiuni.

Dacă folosești 2 ecrane, ai nevoie de un birou cu o lățime minimă de 140 cm.

Greutate maximă

Un alt factor de care trebuie să ții cont este greutatea maximă pe care o suportă biroul. Majoritatea birourilor pot susține chiar și o persoană adultă.

Caută un birou care să o susțină o greutate de cel puțin 60 kg. Astfel, vei avea certitudinea că biroul cu înălțime reglabilă poate să susțină PC-ul și alte obiecte de care ai nevoie în activitatea de zi cu zi.

Calitatea materialelor

Materialele din care este realizat biroul cu înălțime reglabilă vor determina și rezistența și longevitatea lui. Acest lucru este în special valabil atunci când vorbim despre blat.

Cele mai ieftine blaturi sunt realizate din MDF (placă realizată din fibre lemnoase cu densitate medie). Acesta este un material destul de rezistent, însă pregătește-te să îl schimbi după câțiva ani.

Un alt material popular este HPL (high pressure laminate). Spre deosebire de MDF, blaturile din HPL sunt mult mai rezistente, inclusiv la căldură și impact. Totodată, sunt și mult mai ușor de întreținut. Blaturile din HPL sunt mai scumpe, însă și mai rezistente.

Ultimul tip de material folosit pentru realizarea blaturilor de birou este lemnul. Aceste blaturile sunt cele mai rezistente dar și mai scumpe. Trebuie să ții cont și de faptul că blatul din lemn este mai greu de întreținut.

În ceea ce privește cadrul, unul realizat din oțel este o alegere excelentă.

Nivelul de zgomot

Când alegi un birou cu înălțime reglabilă trebuie să ai mare grijă și la nivelul de zgomot pe care îl produce atunci când îl ridici sau îl cobori.

Birourile manuale sunt mult mai zgomotoase decât cele electrice. Astfel, dacă nu vrei să îți deranjezi constant colegii de birou, optează pentru unul electric.

Motor

Birourile cu înălțime reglabilă electrice pot avea un motor sau două. Ai putea crede că două motoare sunt mai bune decât unul, dar acest lucru nu este întotdeauna cazul.

Birourile care au două motoare sunt ceva mai greu de reparat. În primul rând, acestea au motoare mai mici, ascunse în cadru, deci inaccesibile. Totodată, există riscul ca doar unul dintre ele să se strice, caz în care tot nu vei mai putea să ajustezi înălțimea.

În cele din urmă, birourile cu un singur motor au de obicei un motor de calitate superioară față de cele cu o configurație duală.

Garanție

Majoritatea birourilor au o garanție de 3 ani însă unii producători oferă chiar și 5 ani. Cea mai bună alegere este, evident, un birou cu o garanție de 5 ani.

Dacă nu îți place biroul, mu uita că poți, de asemenea, să returnezi produsul în primele 2 săptămâni de la achiziție și să îți primești banii înapoi.

Montaj

Majoritatea birourilor cu înălțime reglabilă sunt destul de ușor de asamblat. Ai nevoie doar de o șurubelniță și puțină răbdare. Montajul durează, de regulă, până în jumătate de oră. Dacă vrei să te asiguri că produsul este ușor de montat, uită-te la recenzii înainte de a-l cumpăra.

Accesorii

Birourile cu înălțime reglabilă sunt o soluție excelentă pentru cine dorește să adopte un stil de viață mai sănătos. Totuși, folosite incorect, pot duce la dureri de spate sau picioare.

Din fericire, există și o serie de accesorii care îți pot îmbunătăți experiența.

Covor anti oboseală

Acest accesoriu îți permite să stai mai mult timp în picioare fără a începe să simți dureri de spate sau de picioare.

Suport pentru picioare

Suportul este utilizat atunci când stai pe scaun și ajută la relaxarea picioarelor și spatelui. Suportul îți oferă sprijinul necesar astfel încât picioarele tale să nu atârne, poziție care, în timp, poate duce la formarea de varice și cheaguri de sânge.

Balance board

Așa cum sugerează și numele, aceasta este o placă de balans care îți oferă o experiență unică atunci când lucrezi din picioare. Practic, te urci pe placă și îți păstrezi echilibrul în timp ce lucrezi. Astfel, îți vei îmbunătăți echilibrul și forța musculară.

Scaun

Știai că, în afară de scaunele clasice ergonomice, poți folosi alte tipuri de produse pentru a rămâne activ chiar și atunci când stai jos?

Încălțăminte

Covorul anti oboseală nu este singurul accesoriu care te ajută să previi durerile de spate sau picioare. O pereche bună de încălțăminte te poate ajuta să stai în picioare mai mult timp, fără durere.

Anterior

Top 5 plăci de echilibru pentru biroul tău reglabil pe înălțime

Top 10 suporturi de monitor în 2023

Următor

Lasă un comentariu