Calorii arse pe scaun vs calorii arse în picioare

| |

Chiar și atunci când stai la birou corpul tău arde calorii. Dar, în multe cazuri, numărul de calorii arse atunci când stai pe scaun este mult prea mic și astfel multe persoane cu un stil de viață sedentar, care petrec multe ore la birou, ajung să se îngrașe. O metodă simplă pentru a crește numărul de calorii arse este de a sta în picioare atunci când lucrezi.

Mai mult, această schimbare aparent simplă, te poate ajuta să și slăbești. Cât de mult? Răspunsul diferă foarte mult în funcție de greutatea fiecăruia. Studiile arată că o persoană poate arde cu 80 – 200 calorii în plus în fiecare zi dacă lucrează stând în picioare doar patru ore. Cifra poate părea mică dar la finalul unui an o persoană poate slăbi între 3,5 și 9 kg doar petrecând câteva ore pe zi în picioare.

Câte calorii arzi stând jos

Mai sus am oferit un exemplu general despre „puterea” lucrat ului în picioare. Acum, să luăm câteva exemple concrete folosind acest calculator de calorii arse.

Un bărbat de 90 de kg, stând pe scaun la birou, arde pe oră 150 de calorii. Același bărbat, lucrând în picioare, folosind un birou reglabil pe înălțime, var de întru oră 194 de calorii, deci cu 44 mai multe.

În patru ore de lucrat în picioare el ar arde în plus 176 de calorii. (Trebuie menționat însă că aceste patru ore nu trebuie să fie succesive pentru a nu risca apariția unor probleme de sănătate.) Întru-un an (aproximativ 230 de zile lucrătoare) el ar ajunge să ardă suplimentar 40.480 de calorii, adică aproximativ 5,25 kg.

O femeie de 70 de kg, lucrând patru ore în picioare, ar arde suplimentar 136 de calorii zilnic, adică 31.280 întru-un an, ceea ce înseamnă aproximativ 4 kg slăbite.

Numărul de kilograme pierdute poate crește simțitor dacă, alături de biroul reglabil pe înălțime, folosești și o bandă de mers.

Sedentarismul poate duce la probleme mari de sănătate

Multe persoane au ajuns să își petreacă 8 sau chiar 10 ore stând pe scaun în fața calculatorului. Un astfel de stil de viață sedentar poate avea consecințe grave asupra sănătății. Mai multe studii realizate de a lungul anilor au găsit o legătură între sedentarism și boli grave precum diabetul de tip 2, boli cardiovasculare, diabet sau chiar unele forme de cancer.

Posibile soluții

Din păcate, pentru mulți dintre cei care petrec opt sau zece ore în fața calculatorului, reducerea timpului petrecut la birou nu este o opțiune. Din fericire există însă soluții pentru a spetea pe trece mai sănătos timpul stat la birou. Un birou reglabil pe înălțime, de exemplu, te ajută să continui să lucrezi ajutând totodată la prevenirea apariției unor astfel de boli.

Acest birou îți va permite să treci imediat din poziția șezut în poziția în picioare pentru a putea ar de mai multe calorii. În plus poți alege și alte accesorii care să te ajute să dezvolți un stil de lucru mai sănătos și să slăbești. Printre acestea se regăsesc banda de mers, bicicleta de sub birou și placa de echilibru.

Sedentarismul nu este doar la birou

Din păcate, multe persoane nu au un stil de viață sedentar doar la birou ci și în timpul liber. Adesea, ce care petrec 8 ore stând pe scaun la birou vor merge acasă tot stând pe scaun (fie că este vorba de mașina personală, autobuz, tramvai, metrou, etc.) după care vor mai petrece câteva ore pe canapea urmărind un film pe Netflix.

Un astfel de stil de viață nu face decât să grăbească apariția problemelor de sănătate menționate mai sus. Așa că încearcă, pe cât posibil, să faci cât mai multă mișcare. Poți alege să mergi mai mult pe jos spre și de la serviciu, să îți petreci timpul liber într-un mod mai activ, etc. Posibilitățile sunt numeroase, trebuie doar să îți dorești să faci această schimbare.

În concluzie

Dacă vrei să arzi mai multe calorii și chiar să previi apariția unor boli asociate cu sedentarismul înlocuiește-ți biroul normal cu unul reglabil pe înălțime. Astfel, vei putea petrece câteva ore lucrând în picioare și vei putea chiar slăbi până la 9 kg într-un an.

Anterior

Cum poziționezi corect monitorul în 5 pași simpli

Greșeli pe care le faci atunci când folosești un birou reglabil pe înălțime

Următor

Lasă un comentariu