Top 5 plăci de echilibru pentru biroul tău reglabil pe înălțime

| |

O placă de balans este cel mai simplu și mai distractiv mod de a te menține în formă în timp ce lucrezi. Balansarea constantă a plăcuței de balans te ajută să îmbunătățești echilibrul și forța. Chiar dacă mișcarea toată ziua pare distractivă, nu trebuie să depășești timpul maxim recomandat statului în picioare, deoarece ar putea duce la durere și rigiditate la nivelul picioarelor și al spatelui.

Deci, ce este mai exact o placă de balans (echilibru)? Este un dispozitiv simplu cu pârghie care este folosit pentru a practica echilibrul. Plăcuța de echilibru are o suprafață plană, pentru a sta în picioare și o bază. O folosești așezând picioarele pe părțile opuse ale suprafeței plane și apoi încercând să stai pe ea fără a lăsa suprafața să atingă solul.

Top 5 plăci de echilibru

1. Placa de echilibru TUNTURI Balance Board

Placa balans TUNTURI Balance Board

Această placă poate fi folosită pentru exerciții de echilibru chiar și când muncești la biroul reglabil pe înălțime, contribuind inclusiv la ameliorarea leziunilor apărute în zona genunchilor sau a gleznelor.

Placa TUNTURI Balance Board dispune și de un capac verde care facilitează distanțarea la câțiva centimetri de podea. Folosirea acestuia crește gradul de dificultate al exercițiilor de echilibru.

Placa are un diametru de 39 cm și înălțimea maximă de 9 cm, fiind fabricată din plastic. Totodată, o poți utiliza și în timpul sesiunilor de fitness, aerobic, Yoga sau Pilates. 

2. Placa de echilibru Navaris

Placa echilibru Navaris

Utilizarea plăcii Navaris te ajută să obții o postură corectă și să îți îmbunătățești echilibrul și capacitățile fizice de coordonare. Este destinată atât persoanelor care lucrează la birouri reglabile pe înălțime, cât și pasionaților de fitness.

Stabilitatea plăcii se datorează suprafeței sale canelate și marginii antiderapante. În plus, își păstrează poziția stabilă și când nu este folosită. Poți sta pe ea fie desculț, fie încălțat cu adidași sau pantofi de gimnastică.

Placa are un diametru de 40 cm și o înălțime de 10 cm, fiind realizată din polipropilenă. 

3. Placa de echilibru PLANKPAD 

Placa de echilibru PLANKPAD

Produsul este destinat practicării exercițiilor de echilibru, utilizând propria greutate corporală. Placa PLANKPAD asigură antrenarea simultană a celor mai importante grupe musculare,  contribuie la tonifierea trupului și facilitează arderea grăsimilor. În plus, exercițiile de echilibru realizate cu ajutorul acestei plăci ameliorează durerile de spate.

 Placa vine la pachet și cu o aplicație compatibilă cu dispozitivele cu sistem de operare Android/iOS, care îți oferă acces la mai multe jocuri și antrenamente cu diverse grade de dificultate.

Această placă de balans este fabricată din lemn de nuc și cauciuc dur, cu model în relief, având următoarele dimensiuni: 50 x 36 x 8 cm. Greutatea maximă pe care o suportă ajunge la 120 kg.

4. Pernă de echilibru gonflabilă 

Perna pentru echilibru si masaj gonflabila

Perna gonflabilă pentru echilibru și masaj contribuie la îmbunătățirea circulației sangvine și la relaxarea mușchilor coloanei vertebrale, pe care îi și antrenează. Aceasta este recomandată persoanelor nevoite să petreacă timp îndelungat stând în șezut, fiind utilă la birou. 

Punctele de masaj conferă pernei un efect de anti-alunecare și acționează asupra senzorilor receptori ai organismului. 

Produsul vine însoțit de pompă de umflare. Perna gonflabilă are un diametru de 34 cm și suportă până la 210 kg. 

5. Placa de echilibru Spokey BALANCE BOARD

Placa de echilibru Spokey BALANCE BOARD

Folosirea plăcii de echilibru Spokey facilitează întărirea musculaturii, contribuie la dezvoltarea capacităților fizice de coordonare și îmbunătățesc stabilitatea corpului.

Placa de echilibru Spokey poate fi utilizată atât pentru exerciții de încălzire, cât și pentru antrenamente (senzoriale, medicale ori funcționale) și chiar pentru exerciții de reabilitare, permițând diversificarea antrenamentelor în fiecare zi.  

Produsul este realizat din lemn cu proprietăți anti-alunecare și suportă o sarcină de până la 110 kg. Diametrul este de 39,5 cm.Beneficiile utilizării plăcuței de echilibru

Plăcuța de echilibru nu este utilizată doar de către angajații la birou, ci și de sportivi, deoarece are multe beneficii atât pentru corp, cât și pentru minte. Acestea sunt avantajele utilizării unei plăci de balans pentru biroul reglabil pe înălțime:

•     Șanse reduse de rănire

•     Strânge mușchii abdominali

•     Te face mai puternic

•     Îmbunătățirea conștientizării speciale

•     Remediază problemele de postură

•     Accentuează abilităților cognitive

 

 Alegerea plăcii de balans

Există mai mulți factori pe care trebuie să îi iei în considerare atunci când cumperi prima placă de echilibru, cum ar fi tipul plăcii, dimensiunea biroului și, desigur, bugetul.

Tipuri de plăci de balans

Ai mai multe tipuri de plăcuțe de echilibru, unele dintre ele mai provocatoare decât altele.

Placă Rocker

Plăcuța rocker pentru birourile reglabile pe înălțime este similar cu un balansoar, cu o bază în formă de semicerc. Aceste tipuri de plăcuțe au de obicei o punte pătrată, astfel încât să poți alege dacă dorești să te echilibrezi înainte și înapoi sau lateral. Plăcuța de echilibru Rocker este de obicei ieftină, sub 50 USD și este recomandată persoanelor care se reabilitează după o leziune la gleznă sau orice tip de intervenție chirurgicală la picioare.

Placă Wobble

Acest tip de placă de echilibru oferă o mare libertate de mișcare, cu o înclinație de 360 de grade. Această placă are o bază în formă de bol, plasată în mijlocul punții, ceea ce o face excelentă atât pentru kinetoterapie, cât și pentru fitness. Plăcuța de echilibru nu este recomandată dacă ai probleme de echilibru, deoarece este prea instabilă. 

Placă de Echilibru Stand up

Acest tip de placă de echilibru este cel mai bun pentru angajații de la birou. Sunt mai ușor de echilibrat, permițând astfel utilizatorilor să se concentreze asupra a ceea ce lucrează. Aceste plăci de echilibru sunt de obicei de ultimă generație, au un aspect mai bun, dar și cele mai scumpe. 

Materialul Plăcuțelor de Balans

Plăcile de balans pentru birourile reglabile pe înălțime sunt de obicei confecționate fie din lemn, fie din plastic. Plăcile de lemn sunt de calitate superioară și se uzează mai greu. O scândură din lemn este mult mai grea decât una din plastic și costă mai mult. Plăcile de plastic au de obicei o limită de greutate pentru utilizator și tind să fie mult mai mici, deci nu sunt la fel de bune pentru persoanele mai înalte. 

Gradul de Înclinare a Plăcii de Balans

Cu cât gradul de înclinare este mai mic, cu atât este mai ușor de utilizat. Pentru birourile reglabile pe înălțime, experții recomandă utilizarea unei plăci înclinabile de 20 de grade. Oferă o provocare suficientă pentru a angaja mușchii miezului și gambei, în timp ce te menține concentrat asupra sarcinii la îndemână.

Dacă ești abia la început, ai putea alege o placă de balans cu o înclinație de 15 grade sau mai puțin. Te va ajuta să te adaptezi la utilizarea unuia și vei începe să îți îmbunătățiți echilibrul imediat.

Dimensiunea Plăcii de Balans

Dimensiunea punții este un factor important atunci când alegi o placă de echilibru. Pentru persoanele mai scunde, plăcile mai înguste sunt mai bune, iar persoanele mai înalte pot primi mai multe beneficii de la o placă de echilibru mai largă. Vrei să plasezi picioarele la lățimea umerilor, fără a fi aproape de marginea centrului plăcii. 

Suprafața Plăcii de Balans

Plăcile de echilibru pentru birourile reglabile pe înălțime sunt dotate fie cu o suprafață strânsă, fie cu o suprafață netedă și alunecoasă. Suprafața pe care o alegi va depinde de cum vrei să utilizezi placa. Dacă este doar pentru biroul tău reglabil pe înălțime, îți recomandăm să cumperi o placă de balans cu o suprafață strânsă, astfel încât să te poți concentra asupra muncii tale fără să îți faci griji cu privire la alunecare.

Alte Lucruri de Luat în Considerare

Înălțimea

Asigură-te că poți utiliza placa de balans cu biroul tău reglabil pe înălțime. Utilizarea unei plăci de echilibru va adăuga câțiva centimetri la înălțimea totală, așa că asigură-te că poți ridica biroul pentru a compensa.

Prețul

Partea superioară a plăcilor de balans poate fi foarte scumpă, unele dintre ele costând mai mult decât un birou reglabil pe înălțime. Reține faptul că poți găsi plăci de balans pentru fiecare buget și, dacă ești la început, ar fi bine să alegi unul ieftin. După câteva utilizări, ai putea descoperi că nu îți face plăcere să folosești una.

Curățarea

Asigură-te că placa de balans pe care dorești să o cumperi este ușor de curățat. Consultă recenziile produselor. Oamenii tind de obicei să se plângă de astfel de lucruri. 

Nivelul Zgomotului

Asigură-te că verifici și nivelul sonor. Unele plăci de balans fac un sunet moale atunci când sunt folosite, în timp ce altele sunt complet silențioase. Nu îți dorești să auzi aceleași sunete mereu când lucrezi și nici colegii tăi. Din nou, verifică secțiunea de recenzii pentru a vedea dacă alți cumpărători se plâng de nivelul sonor.

Greutatea

Asigură-te că placa de balans este suficient de ușoară pentru a o putea deplasa cu ușurință. Nu dorești să transformi mișcarea plăcii de balans într-un antrenament, mai ales dacă îl utilizezi la birou.

Asamblare

Este ușor de asamblat placa de echilibru? Poți face acest lucru fără a utiliza instrumente speciale? Dacă răspunsul la oricare dintre acestea este nu, ia în considerare cumpărarea unui alt produs.

Concluzie

Plăcile de balans pentru birourile reglabile pe înălțime sunt distractive de utilizat dacă sunt alese corect. Dacă nu intenționezi să le folosești și pentru antrenamente, alege o placă de balans cu impact redus, pe care o poți păstra cu ușurință sub birou sau într-un sertar. 

Anterior

Cum să previi apariția oboselii atunci când folosești un birou reglabil pe înălțime

Top 5 birouri reglabile pe înălțime în 2022

Următor

Lasă un comentariu