Ghid Complet de Cumpărare a Scaunului pentru Biroul Reglabil pe Înălțime

| |

Dacă dorești să cumperi un scaun pentru biroul tău reglabil pe înălțime, ar trebui să stai departe de scaunul obișnuit de birou. De ce? Pentru că ai opțiuni mai bune și mai sănătoase. Dacă crezi că ai doar 2 opțiuni, stat jos și în picioare la birou, atunci te înșeli. Poți și să stai pe genunchi, folosind un scaun de îngenuncheat sau să te poți sprijini pe un scaun sau scaun înclinat. Dintre cele două, acesta din urmă este mai bun.

Înainte de a intra în detaliu cu privire la modul de a alege scaunul, haideți să vorbim un pic despre îngenunchere și înclinare.

Îngenunchierea nu este nouă. Scaunele de îngenunchiat au fost foarte populare în anii ’80 și ’90 și au fost recomandate deoarece permiteau coloanei vertebrale să se alinieze într-o poziție ideală în formă de S. Cu toate acestea, studii ulterioare au arătat că scaunul de îngenunchiat va provoca și mai multă contracție a coloanei vertebrale decât un scaun convențional și va adăuga presiune asupra anumitor discuri spinale.

Înclinarea este mult mai bună decât statul jos

Probabil ați auzit că unghiul ideal pentru coloana vertebrală este un unghi de 135 de grade față de picioare. Un studiu realizat de Dr. Waseem Bashir, un radiolog musculo-scheletal, și o echipă de cercetători au arătat că aceasta este poziția cea mai bună pentru statul jos, deoarece provoacă cea mai mică tensiune asupra coloanei lombare. În același timp, studiul a arătat că ghemuirea peste un birou este cea mai proastă postură posibilă, urmată îndeaproape de postura de 90 de grade cu spatele drept și picioarele paralele cu podeaua.. 

Căutarea unui Scaun pentru Biroul Reglabil pe Înălțime

Scaunul de birou reglabil pe înălțime sau scaunul înclinat este un tip de scaun care este adesea utilizat cu un birou reglabil pe înălțime. Scaunul îți permite să te odihnești într-o poziție între stat jos și stat în picioare, menținând în același timp coloana vertebrală la 135 de grade. Acest tip de scaun te ajută să reduci multă presiune de pe picioare, genunchi și coloana vertebrală, fără a crește stresul lombar al statului jos.

Scaunul înclinat va reduce și timpul pe care îl petreci stând jos, reducând astfel riscurile asociate cu statul jos excesiv. Dacă nu arzi la fel de multe calorii ca în cazul statului în picioare, totuși ai majoritatea beneficiilor față de statul jos.

Scaunele de birouri reglabile pe înălțime sau scaunele înclinate sunt mai scumpe decât scaunul obișnuit de birou, dar au următoarele beneficii:

• Creșterea conformității și a energiei

• Productivitate crescută

• Stare de spirit mai bună

• Mai puțin stres pe partea inferioară a spatelui

La ce să te uiți la un scaun pentru birou reglabil pe înălțime

Pe măsură ce crește interesul pentru soluțiile sănătoase de stat la birou, crește și numărul de scaune înclinate disponibile pe piață, unele mai bune decât altele. Dacă dorești să cumperi un scaun înclinat azi, acestea sunt lucrurile pe care ar trebui să le ai în vedere de cercetat înainte de a cumpăra.

Stabilitate

Majoritatea scaunelor înclinate au un singur tub care susține scaunul. Adesea, arată destul de subțire și nu inspiră multă încredere. Trebuie să te asiguri că scaunul pe care vrei să-l cumperi a fost testat și îți susține greutatea. 

Confortul pe Scaun

Următorul este confortul pe scaun. Chiar dacă nu vei sta jos sau aplecat prea mult timp, vrei ca experiența să fie cât mai confortabilă. Vrei să cauți scaun cu suprafețe de stat ergonomice 

Reglarea pe Înălțime

Reglarea pe înălțime este probabil la fel de importantă ca stabilitatea. Scaunul înclinat trebuie să fie reglabil la o înălțime care să îți permită să-l utilizezi în siguranță și confortabil, păstrând în același timp coloana vertebrală la acel unghi crucial de 130 de grade. 

Calitate

Scaunele înclinate sunt destul de scumpe, așa că trebuie să te asiguri că vei cumpăra un produs de calitate. 

Scaunul înclinat – cea mai bună soluție

Scaunele înclinate sunt grozave, dar sunt destul de scumpe și, cu excepția cazului în care ești 100% sigur că vrei să stai doar în picioare sau să te sprijini la birou, este posibil să dorești să cauți alte opțiuni, cum ar fi un scaun de proiectare. Acesta este un scaun de birou cu o înălțime minimă și maximă ridicată, conceput pentru un birou reglabil pe înălțime. Scaunul de proiectare este minunat, deoarece îți permite să cobori efectiv scaunului pentru a sta în picioare. Unele produse îți permit chiar să te sprijini de ele, menținând astfel coloana vertebrală la acel unghi recomandat de 130 de grade.

Cum să cumperi un scaun înclinat

Înainte de a cumpăra un scaun de proiectare pentru biroul tău reglabil pe înălțime, trebuie să iei în considerare câțiva factori. 

Dimensiunea

Cât de mare este acest scaun de proiectare? Se va potrivi în spațiul de birou disponibil? Înainte de a ieși și de a cumpăra unul, asigură-te că măsori spațiul disponibil, mai ales dacă ai un birou mic.

Prețul

Prețul este și el un factor important atunci când se ia în considerare un scaun de birou pentru un birou reglabil pe înălțime. Acesta este motivul pentru care trebuie să îți setezi un buget înainte de a începe căutarea. În acest fel, nu vei regreta achiziția ta în câteva luni. Scaunele de birou înalte sunt disponibile la o varietate de prețuri, așa că, indiferent cât de puțin sau cât de mult dorești să cheltuiești, vor exista întotdeauna unele produse din care să alegi. Acest lucru ne conduce la următorul nostru factor: caracteristicile. 

Caracteristici

Diferite scaune de proiectare pentru birou reglabil pe înălțime au caracteristici diferite, unele mai importante decât altele. Cu excepția celor cruciale, alegerea scaunului înalt de birou potrivit se va rezuma la o chestiune de alegere personală.

Reglarea pe Înălțime

Aceasta este una dintre cele mai importante caracteristici ale oricărui scaun înalt de birou. Deoarece vei trece des pe tot parcursul zilei de la poziția de stat jos în picioare și invers, vei dori un scaun de proiectare care are o înălțime reglabilă. Mai mult, vei dori ca scaunul tău de birou ergonomic să îți facă tranziția cât mai ușoară cu putință. 

Cotiere Flexibile

Cotierele sunt importante, deoarece îți permit să îți menții brațele la un unghi de 90 de grade atunci când tastezi, dar la un moment dat s-ar putea să te împiedice pur și simplu în calea muncii. În acest caz, vei dori să poți ridica cotierele scaunului de proiectare și să ai mai mult spațiu de manevră în timp ce lucrezi la biroul tău reglabil pe înălțime.

Pivotant

Un scaun pivotant de birou reglabil pe înălțime îți va permite să te deplasezi cu ușurință în jurul biroului tău, fără a fi nevoie să te ridici de fiecare dată. Deși aceasta nu este o caracteristică crucială pentru orice scaun ergonomic de birou, o pivotare de 360 de grade te va ajuta să economisești câteva minute esențiale din când în când.. 

Suport pentru picioare

Aceasta este o caracteristică care este mai importantă pentru persoanele care tocmai au început să folosească un birou reglabil pe înălțime, deoarece nu vor putea sta în picioare foarte mult timp. Un scaun de proiectare cu un suport bun pentru picioare te va ajuta să îți odihnești picioarele, astfel încât să nu riști să faci un cârcel când te ridici. Asigură-te că suportul pentru picioare este suficient de larg pentru a oferi un sprijin adecvat picioarelor. Dacă găsești un scaun de birou reglabil pe înălțime, cu un suport pentru picioare reglabil pe înălțime, este și mai bine.

Scaunul cu balans – face ca statul jos să fie mai activ

Ultima ta alegere este un scaun cu balans. Dacă aceasta este o opțiune numai atunci când stai jos, un scaun cu balans este o opțiune bună, deoarece îți permite să rămâi activ chiar și în timp ce te afli într-o poziție sedentară. Pe măsură ce această nișă a evoluat în ultimii ani, vei putea găsi și scaune înclinate care acționează ca un scaun cu balans.

Deși acest lucru este cu siguranță o alegere interesantă, utilizarea unui scaun cu balans te va distrage la început, așa că nu cumpăra unul dacă te afli în mijlocul unui proiect important. 

Concluzie

A avea un scaun ergonomic bun este la fel de important ca a avea un birou bun reglabil pe înălțime. Fie că este vorba de un scaun înclinat, un scaun de proiectare sau un scaun cu balans, optând pentru o opțiune de stat jos activ te va ajuta să lupți împotriva sedentarismului și să duci un stil de viață mai sănătos. 

Anterior

Poziția corectă la calculator: cum să eviți probleme de sănătate

Cum poziționezi corect monitorul în 5 pași simpli

Următor

Lasă un comentariu