Top 10 suporturi de monitor în 2022

| |

Când lucrezi în picioare, folosind un birou reglabil pe înălțime, este indicat să optezi și pentru un braț flexibil pentru monitor. Astfel, vei avea o postură corectă și sănătoasă la calculator, ergonomia fiind esențială. În cazul în care petreci prea mult timp în fața unui monitor care este poziționat prea sus sau prea jos, te vei confrunta cu dureri neplăcute în zona gâtului și a umerilor. Iată care sunt cele mai bune suporturi de monitor pe care le poți cumpăra în 2022.

Top 10 suporturi de monitor


1. Suport birou monitor amXea M1

Acest suport este potrivit pentru monitoarele cu diagonala între 13 și 27 inch, respectiv o greutate care nu depășește 7 kilograme. Brațul de culoare neagră este reglabil, putând fi ajustat cu ușurință.Dispozitivul este compatibil VESA 75 x 75 și 100 x 100 mm.
Fixarea se face pe blatul de birou, cu ajutorul sistemului de prindere inclus.
Înălțimea maximă la care poate ajunge acest suport este de 410 mm.


2. Suport birou 1 Monitor Sbox LCD-F012

Suport birou 1 Monitor Sbox LCD-F012

Suportul Sbox LCD-F012 asigură o poziție ergonomică la birou, putând fi reglat în înălțime și rotit până la 180 de grade. Poate fi utilizat pentru monitoare cu diagonala de până la 32 inch, suportând o greutate de maximum 8 kilograme. 

Dispune de placă VESA detașabilă. Pentru montare trebuie doar să înșurubezi monitorul pe panoul VESA și, mai apoi, să-l glisezi pe suport.

Acest suport negru este fabricat din oțel, are rezistență crescută la zgârieturi și dispune de o clemă pentru organizarea cablurilor. Înălțimea suportului este de 465 mm.


Suport birou Logilink pentru monitor

Suportul Logilink poate fi utilizat pentru monitoare cu diagonala între 13 și 27 de inch, cu o greutate maximă de 8 kilograme.

Utilizatorii susțin că montarea suportului pentru monitor este ușoară, având o clemă de prindere pe blatul biroului, și că produsul este solid și rezistent. Folosind acest suport, poți înclina și roti monitorul, astfel încât poziția de lucru să fie una confortabilă. Înălțimea este de 365 mm, iar lungimea brațului este de 246mm, suportul fiind compatibil VESA 75 x 75 și 100 x 100 mm.


4. Suport monitor A+ SMPL1 de perete

Suport monitor perete A+ SMPL1

Produsul este potrivit dacă ai un monitor cu diagonala cuprinsă între 17 și 32 inch. În plus, este ideal dacă ai un birou mic: montându-se pe perete, te ajută să economisești spațiu.

Înălțimea suportului pentru monitor poate fi ajustată până la maximum 280 mm.

Acesta vine la pachet cu o placă VESA ce poate fi detașată, pemițând o glisare la stânga sau la dreapta.

Suportul de culoare neagră dispune de sistem de management al cablurilor. Totodată, sistemul de contrabalansare cu gaz face posibilă deplasarea ușoară a ecranului, fiind necesară doar o atingere.


5. Suport birou amXea M10 

Suport birou monitor amXea M10

Suportul amXea M10 este potrivit pentru monitoare cu diagonala cuprinsă între 13 și 27 de inch, susținând o greutate până la 7 kilograme. Acesta este compatibil cu monitoare având montură VESA 75×75 și 100×100. Înălțime maximă nu depășește 410 mm, brațul fiind reglabil.

Cei care au achiziționat produsul s-au declarat mulțumiți de calitatea acestuia, dar și de faptul că se montează ușor.

Greutatea produsului este de 2 kilograme.


6. Suport birou 2 monitoare A+ SML134

Suport birou 2 monitoare A+ SML134

Suportul A+ SML134 are două brațe, înălțimea fiind ajustabilă. Îl poți utiliza pentru monitoare cu diagonala între 12 și 27 inch.

Datorită plăcii VESA detașabile, vei putea glisa ecranele de la stânga spre dreapta, pentru a-ți asigura o poziție de lucru ergonomică.

Acest suport este practic, datorită sistemului de contrabalansare cu gaz, care facilitează deplasarea facilă a monitorului. Pentru o mai bună organizare a spațiului de lucru, suportul are și sistem de management al cablurilor. Înălțimea maximă este de 410 mm.


7. Suport birou 2 monitoare A+ SMLC24

Suport birou 2 monitoare A+ SMLC24

Cei care utilizează 2 monitoare pot lua în considerare acest suport de birou cu înălțime ajustabilă. Fiecare braț poate susține un monitor cu o greutate de maximum 9 kilograme și cu diagonală între 17 și 32 inch.

Placa VESA detașabilă favorizează glisarea ecranelor de la stânga la dreapta. Suportul face posibilă înclinarea, pivotarea și rotirea ecranelor până la 90 de grade.

Pe lângă sistemul pentru managementul cablurilor, suportul A+ SMLC24 are și sistem de contrabalansare cu gaz, pentru o deplasare ușoară a ecranelor. Înălțimea maximă ajunge până la 750 mm.


8. Suport birou 2 monitoare AOC

Suport monitor AOC

Suportul AOC este compatibil cu monitoarele dotate cu placă VESA (100×100 sau 75×75), având diagonala între 13 și 27 inch. Cele 2 brațe permit înclinarea și rotirea monitoarelor, precum și pivotarea integrată, astfel încât utlizatorii să obțină un unghi de vizualizare corespunzător.

Pentru mascarea cablurilor sunt disponibile huse detașabile. Suportul AOC pentru 2 monitoare dispune de un sistem mecanic ce are la bază un arc de gaze, pentru o ajustare facilă a poziției monitoarelor, până la o înălțime de 450 mm.


9. Suport birou 2 monitoare A+ SML224

Suport birou 2 monitoare A+ SML224

Suportul A+ SML224 pentru 2 monitoare cu diagonala între 13 și 27 inch are o înălțime maximă de 466 mm.

Cablurile monitoarelor pot fi mascate datorită sistemului de management al cablurilor, de care dispune acest suport.

Utilizatorii susțin că produsul este stabil și se montează ușor, fiind livrat și cu 2 chei imbus. În plus, permite înclinarea și rotirea monitoarelor în diverse unghiuri, pentru obținerea unei poziții confortabile și corecte la birou. Glisarea stânga-dreapta poate fi realizată cu ușurință, datorită plăcii VESA detașabile.


10. Suport pentru 3 monitoare A+ SMLC36P

Suport birou 3 monitoare A+ SMLC36P

Acest suport poate fi o soluție rentabilă pentru persoanele care utilizează 3 monitoare cu diagonale între 17 și 30 inch. Fiecare braț poate susține până la 7 kilograme.

Poți ajusta înălțimea brațelor. Placa detașabilă VESA (compatibilitate: 75×75 și 100×100) face posibilă glisarea ecranelor de la stânga spre dreapta.

Suportul pentru 3 monitoare A+ SMLC36P permite înclinarea, pivotarea și rotirea monitoarelor până la 90 de grade. În plus, dispune de sistem de management al cablurilor și de sistem de contrabalansare cu gaz, acesta din urmă permitându-ți să deplasezi monitoarele cu o simplă atingere.De ce trebuie să fie poziționat corect monitorul 

Dacă ai optat pentru a lucra în picioare, însă monitorul tău este poziționat prea jos, vei avea tendința să te apleci. Drept urmare, durerile din zona gâtului și a umerilor, precum și cele de spate, îți vor da mari bătăi de cap. În paralel, pe termen lung, te poți aștepta și la apariția unor probleme de sănătate îngrijorătoare. În marea majoritate a cazurilor în care vorbim despre configurații ergonomice necorespunzătoare, oamenii își mențin gâtul într-o poziție tensionată, întinzându-l înainte, și își coboară privirea pentru a se uita la monitor sau la ecranul laptopului. Poți afla mai multe informații despre problemele cauzate de poziționarea incorectă a monitorului la birou din cel mai recent studiu al Departamentului de Ergonomie din cadrul Universității din Cincinnati. Tocmai de aceea, este important un suport pentru monitor, respectiv un braț ergonomic pentru monitor.

Biomecanica este destul de ușor de înțeles. Concret, dacă monitorul tău este poziționat prea sus sau prea jos, vei depune un efort mai mare pentru a putea lucra la calculator, toată presiunea punându-se pe musculatura gâtului și pe cea din zona umerilor. Pentru fiecare centimetru în care capul tău se apleacă înainte sau înapoi, pentru a privi ecranul, mușchii gâtului trebuie să susțină o greutate suplimentară de aproximativ 5 kilograme. Mai precis, dacă ajungi în poziția de a te înclina cu 5 centimetri, doar pentru a vedea bine monitorul, musculatura gâtului va trebui să susțină, în total, o greutate de aproximativ 32 de kilograme,  ore în șir, în cele mai multe cazuri.  

Când vine vorba de ergonomia spațiului de lucru, putem discuta și despre anumite probleme pe care, însă, chiar multe dintre certificatele de ergonomie nu au reușit să le rezolve sau să le amelioreze. Pentru a înțelege mai bine situația, trebuie doar să compari imaginile realizate cu raze X, care surprind, din lateral, scheletul uman al unei persoane când își schimbă poziția la birou, trecând de la statul în șezut la cel în picioare.

Coloana vertebrală se îndoaie la 90 de grade, în partea de jos, când suntem așezați, respectiv se îndreaptă când stăm în picioare. În aceste condiții, distanța relativă dintre tastatură și înălțimea corespunzătoare a monitorului, pentru a evita încordarea gâtului, devine mai mare. Absolut firesc, cu cât individul este mai înalt, cu atât mai multe crește și diferența respectivă de înălțime, despre care vorbeam.⁣

O poziție incorectă la birou, respectiv una cocoșată și forțată, duce, pe termen lung, la apariția unor afecțiuni dureroase, care reduc semnificativ calitatea vieții. Tratarea acestora poate fi anevoioasă, presupunând ședințe de chiropraxie, de kinetoterapie, medicamente și chiar intervenții chirurgicale. Bineînțeles, astfel de probleme sunt de evitat, fie că este vorba despre propriul tău corp sau despre sănătatea colegilor tăi de birou. Situația nu este mai plăcută nici în cazul în care lucrezi stând pe scaun. Înclinându-te în față, pentru a vedea monitorul mai bine, te vei confrunta, de asemenea, cu o serie de afecțiuni cronice, după cum arată și imaginea pe care ți-o prezentăm.

Cea mai puțin costisitoare soluție, pe care o poți lua în considerare, este aceea de a utiliza un monitor cu un suport ergonomic, urmând să afli, în cele ce urmează, care sunt avantajele de care poți beneficia. Alte soluții presupun tăvi ergonomice pentru tastatură și scaune ergonomice de birou. Dacă lucrezi în picioare, folosind un birou reglabil pe înălțime, ar fi bine să-ți îndrepți atenția spre un covoraș anti-oboseală, destinat celor care muncesc în acest fel.

Cum să găsești cel mai bun suport pentru monitor

Alegerea celui mai bun suport de monitor pentru birou se poate dovedi dificilă. În fond și la urma urmei, pe piață există, literalmente, câteva sute sau chiar mii de modele de brațe de monitor pentru birou.

De altfel, suportul pentru monitor este singurul articol din categoria accesoriilor ergonomice pentru spațiul de lucru care ar putea fi, cel mai probabil, returnat comerciantului, fie pentru a primi banii înapoi, fie pentru a fi înlocuit cu alt model. Acest lucru se datorează gamei variate de dimensiuni și greutăți suportate, dar și faptului că nu există o singură soluție universală, care să se potrivească tuturor oamenilor. Probabil te întrebi de ce sunt disponibile, pe piață, atât de multe variante de suporturi pentru monitor. Află că în SUA, anual, sunt vândute aproximativ 1 milion de brațe de monitor pentru birou, piața de desfacere fiind cu adevărat impresionantă. În paralel, fiecare model în parte are specificații clare legate de greutatea și dimensiunile monitorului, pe care le poate susține.

 Ghidul de selectare al suportului pentru monitor

Dacă ești atent la câteva aspecte importante, vei putea restrânge opțiunile într-un mod optim. Acest lucru te va scăpa de orice stres și, implicit, de bătăile de cap cu care se confruntă mulți utilizatori care descoperă, din păcate, că suportul pe care l-au comandat nu este compatibil cu monitoarele lor. Suntem aici pentru a te îndruma și pentru a-ți ușura munca! Acest ghid pe care ți l-am pregătit te va ajuta să-ți stabilești propriile criterii pentru găsirea suportului pentru monitor de care ai nevoie. În plus, vei avea acces la recenziile noastre, după testarea în laboratoare a celor mai populare brațe pentru monitor de pe piață. Să începem!

Pasul 1: obține toate specificațiile monitorului

„Misiunea” ta va fi foarte ușoară. Poți afla informațiile necesare fie printr-o simplă căutare pe Google sau accesând site-ul producătorului. Va trebui să-ți notezi înălțimea și lățimea monitorului, precum și greutatea acestuia. Ai grijă să nu fii indus în eroare de modul în care sunt prezentate, de regulă, monitoarele și TV-urile, pe site-ul comercianților, punându-se accent pe lungimea diagonalei, întrucât aceasta nu te interesează. Mai mult, dacă ai de gând să montezi mai multe monitoare pe un singur suport, trebuie să știi de la bun început dacă acesta este compatibil cu înălțimea și lățimea fiecărui dispozitiv în parte. Dimensiunea diagonalei nu contează în această „ecuație”.

De asemenea, este indicat, mai ales când pe piață sunt disponibile monitoare din ce în ce mai mari, să verifici dacă montura VESA este compatibilă cu cea de pe brațul pentru monitor care ți-a stârnit interesul. În caz contrar, va trebui să iei anumite măsuri care ar putea implica fie demontarea respectivului suport, fie achiziționarea unui adaptor VESA (în general pentru iMac-uri). 99% dintre brațele pentru monitor pe care le poți găsi pe piață se adaptează sistemului VESA de 75 mm sau 100 mm. În schimb, dacă ai un monitor cu adevărat gigantic, cu montură VESA de 200 mm, va trebui să iei în calcul utilizarea unei plăci adaptoare, doar că s-ar putea ca monitorul să fie mult prea greu  pentru a fi susținut de un braț mecanic convențional. Cel mai probabil, într-un astfel de caz ar trebui să iei în calcul alegerea unui suport electric pentru monitor, care este mult mai rezistent.

Dacă folosești un singur ecran, vei avea de nevoie de un braț simplu pentru monitor. În cazul în care îți desfășori activitatea utilizând două monitoare, atunci vei dori să găsești un suport dublu. Dacă te regăsești în ultima situație, află că există două variante de suporturi pe care le poți lua în considerare. Prima dispune de două brațe independente, mobile, datorită sistemului tip balama. Celălalt tip are un singur braț rezistent, dotat cu o bară transversală pentru atașarea celor două monitoare unul lângă celălalt.

Brațele independente sunt ideale dacă vrei să așezi monitoarele în moduri diferite, cum ar fi, de exemplu, unul în poziție orizontală și altul în poziție verticală. O altă posibilitate este aceea de a monta un monitor pe un braț, iar pe celălalt – un laptop, pe un suport dedicat. În paralel, suportul dublu cu bară transversală are, de obicei, un mâner în față, ajutându-te astfel să miști ușor ambele monitoare, în sus și în jos, alinierea orizontală fiind perfectă. Amintește-ți să faci acest lucru de fiecare dată când schimbi poziția, trecând de la statul în șezut la cel în picioare și invers.  

Suporturile duble transversale sunt mai scumpe, cu siguranță, dar mult mai elegante pentru utilizatorul obișnuit. În plus, cei care au nevoie frecvent să-și miște ecranele, pentru a le arăta colegilor sau clienților diverse prezentări sau informații importante, adoră respectivele brațele duble pentru monitor cu mâner încorporat.

Însă, poți folosi în mod optim și două brațe independente. O astfel de variantă este bună dacă ai deja un braț și ai de gând să mai adaugi un al doilea ecran sau dacă unul dintre monitoare este prea greu și implicit are nevoie de un braț mai scump și mai rezistent.

Dacă dorești să montezi trei sau chiar mai multe ecrane, va trebui să cauți fie un model mai rar, care îți oferă această posibilitatea, fie să alegi una dintre opțiunile de mai jos:

• Opțiunea 1: Realizează o combinație de brațe simple și brațe duble, pentru a ajunge la rezultatul dorit, respectiv de a susține mai multe monitoare.

• Opțiunea 2: Caută un braț pentru monitor de ultimă generație, care poate suporta între 3 și 6 monitoare. Fii pregătit, însă, pentru instalare, întrucât nu va fi tocmai ușoară. Astfel de produse specializate sunt comercializate, în general, pe piața dezvoltatorilor de console și a accesoriilor profesionale.

• Opțiunea 3: 2022 este anul de lansare al unor brațe de monitor electrice cu adevărat rezistente. Este și cazul suportului pentru monitor „EMMA” de la iMovR, care poate suporta o greutate de peste 54 de kilograme, în 12 configurații posibile, acceptând unul până la 3 monitoare pe bara transversală inferioară și tot atâtea pe bara transversală de sus, care este opțională. Abonează-te la buletinul nostru informativ gratuit pentru a afla când vor ajunge pe piață aceste suporturi electrice pentru monitor.

Un lucru important de menționat este că, de regulă, majoritatea oamenilor care utilizează trei sau mai multe ecrane ajung, în cele din urmă, să nu mai ajusteze înălțimea suportului pentru monitoare, în momentele în care aleg să lucreze în picioare. Schimbarea frecventă a înălțimii a trei sau mai multe brațe, urmată mai ulterior de alinierea orizontală a tuturor monitoarelor, implică un efort care, la un moment dat, devine supărător. În plus, dacă ești atent la detalii și îți propui ca totul să fie aliniat perfect, la milimetru, sarcina devine chiar iritantă. Însă, există speranță! Brațele electrice pentru monitor îmbunătățesc ergonomia spațiului de lucru, în special pentru dezvoltatorii de software, comercianții de acțiuni, jucătorii și alți utilizatori care au nevoie de mai multe monitoare.   

Pasul 2: 99,99% dintre brațele ergonomice pentru monitor folosesc montură VESA 

Montura VESA disponibilă pe majoritatea suporturilor ergonomice pentru monitoare este o placă având un orificiu pătrat, respectiv patru găuri distanțate la 75 mm una de cealaltă și alte patru găuri distanțate la 100 mm una de cealaltă. Există și unele modele cu găuri la 50 mm, 90 mm și chiar 200 mm, dar, ținând cont de monitoarele LCD populare în această perioadă, vei folosi, cel mai probabil, un suport cu o distanță de 75 mm între găuri pentru monitoarele mai mici și de 100 mm pentru ecrane mai mari. Așadar, asigură-te că știi ce modele de găuri există în spatele monitorului sau al monitoarelor și că suportul pe care îl alegi are o placă VESA compatibilă.

  A diagram showing dimensions of a VESA monitor mount.

Majoritatea brațelor pentru monitor dispun de câte patru găuri de montare, la 75 mm, respectiv la 100 mm.  

Câteva detalii importante de reținut:

  • Pentru iMac-uri, va trebui să cumperi un adaptor VESA, fie de la Apple, fie de la diverși alți producători specializați. Îți recomandăm să optezi pentru o variantă care îți permite să îndepărtezi suportul încorporat, deoarece presupune o greutate suplimentară asupra brațului monitorului, iar, din punct de vedere estetic, vorbim despre o soluție mai elegantă. Chiar dacă suportul pare atașat permanent, el se îndepărtează destul de ușor. Poți consulta aici pentru mai multe informații despre montarea iMac-ului pe un braț de monitor.
  • Brațele mai ieftine sunt mai greu de instalat fără ajutorul altei persoane, care să țină ecranul în timp ce înșurubezi placa VESA. Brațele premium vin la pachet cu un adaptor pentru conectare rapidă, pe care va trebui să îl montezi în spatele monitorului LCD, în timp ce acesta stă pe un birou, operațiunea durând doar 30 de secunde. Apoi, monitorul „alunecă” instant pe placa VESA. Această parte, care costă, în medie, în jur de 1 dolar, face o diferență uriașă în ceea ce privește asigurarea unei instalări ușoare și rapide. Trebuie să știi că există și câteva modele LCD care au un pătrat încastrat în partea din spate, în care se montează placa VESA. În acest caz, nu vei putea folosi adaptorul de conectare rapidă, ci va trebui să rogi un prieten sau un coleg să țină monitorul în timp ce înșurubezi placa VESA. În schimb, dacă îți propui să maximizezi rigiditatea brațului pentru monitor (de exemplu, dacă utilizezi un birou cu bandă de alergare încorporată), aruncă adaptorul cu conectare rapidă și montează monitorul direct pe placa VESA.

Pasul 3: Determină nivelul ideal pentru ajustarea înălțimii brațului de monitor pentru birou

 Există o ecuație simplă, pe care o poți folosi pentru a afla dacă un anumit suport de monitor pentru birou va funcționa sau nu pentru tine ori dacă ești prea înalt pentru el. Va trebui să știi următoarele:

A diagram showing dimensions needed to determine the required dynamic height adjustment range of your monitor arm.

A—înălțimea maximă a brațului pentru monitor

B — jumătate din înălțimea monitorului  tău — deoarece placa de montare este, în general, situată în centrul monitorului, jumătate de monitor se va ridica mai sus decât placa. Ține cont de faptul că multe dintre monitoarele mai noi de pe piață NU au găurile de montare VESA în centru, așa că asigură-te că măsori monitorul specific.

C – înălțimea ochilor la linia vizuală de zero grade, respectiv distanța de la podea la ochi, în timp ce stai în picioare, uitându-te drept, în față

D—înălțimea biroului tău reglabil pe înălțime, în timp ce îl utilizezi pentru a lucra  în picioare

Dacă A+B ≥ C-D, atunci poți utiliza brațul de monitor pentru birou fără a fi nevoie să te apleci, să-ți înclini capul sau să îți cobori privirea, respectiv fără a-ți afecta nervul optic. (Notă: deși nu este ideal, chiar dacă depășești această limită cu câțiva centimetri, s-ar putea ca situația să fie în regulă. Cu siguranță, te vei simți mult mai bine folosind un suport de monitor pentru birou, decât în lipsa acestuia. Asigură-te, însă, că pictogramele aplicațiilor pe care le folosești sunt poziționate în partea de sus a monitorului.)

Această formulă funcționează și pentru birourile reglabile pe înălțime. Va trebui să afli înălțimea acestuia. Majoritatea birourilor reglabile pe înălțime oferă posibilitatea adăugării până la 15 cm în înălțime, astfel că va trebui să cauți un braț pentru monitor mai scurt, special conceput pentru astfel de birouri. Aceste brațe mai mici sunt, de asemenea, mai ușoare, lucru important în condițiile unei capacități limitate de greutate a birourilor cu pricina.

Pasul 4: Determină întinderea maximă a extensiei brațului pentru monitor și unghiul de retragere 

Aceasta este una dintre etapele neglijate cel mai  frecvent de utilizatorii care comandă suporturi pentru monitor. Este esențial să știi în avans aceste informații, înainte de a cumpăra produsul. Extensia brațului îți arată distanța maximă la care poți muta monitorul, fie după nevoile tale, fie când vrei să-i arăți diverse fișiere unui coleg sau unui client. Dacă trebuie să colaborezi cu mai mulți colegi sau să împarți monitorul cu un coleg aflat în stânga sau dreapta ta, nivelul extensiei brațului reprezintă un aspect important pe care să îl iei în considerare.

Contrează și dacă intenționezi să utilizezi brațul pentru monitor pe un birou de colț sau pe unul birou în formă de „L”, respectiv să îl montezi într-un colț. În timp ce unele birouri de colț au o margine teșită, în spate, pentru a permite utilizarea brațelor pentru monitor cu o extensie normală, situația este diferită în cazul biroului în formă de „L”. Mai precis, dacă nu dispune de o astfel de caracteristică, va trebui să găsești un braț suficient de lung care să-ți aducă monitorul aproape de tine, astfel încât adâncimea focalizării să fie una corespunzătoare. De regulă, lungimea ar fi echivalentă cu cea a brațului tău dus până în partea de sus a monitorului, însă ar putea crește dacă ecranul este foarte mare.

Retragerea brațului îți indică, în fapt, spațiul rămas în spatele biroului, când monitoarele sunt împinse până la capăt. În majoritatea cazurilor, vorbim despre o adâncime de 10 – 13 cm, presupunând că brațul a fost montat pe margine. Cu toate acestea, unele brațe duble pentru monitor, cu bare transversale, pot păstra o distanță de aproximativ 22 cm. Dacă desktop-ul tău are o lățime de vreo 92 cm, un astfel de braț este perfect. De asemenea, poate fi funcțional pe un birou standard reglabil pe înălțime, dar și în cazul în care monitoarele nu sunt foarte mari sau utlilizezi o tavă pentru tastatură, care îți permite să stai puțin mai departe de birou.

Bineînțeles, cealaltă soluție pentru o adâncime optimă este să montezi brațul într-un orificiu personalizat, în loc să folosești clema de margine. Brațele pentru monitor premium de la Ergotron, iMovR (consultați recenziile noastre despre toate brațele pentru monitor de birou iMovR) și altele de acest timp includ întotdeauna și hardware de instalare. Ai grijă când comanzi brațe pentru monitor ieftine să verifici modul în care se montează, respectiv dacă se bazează pe existența unei balamale pe margine sau conțin hardware de instalare. De asemenea, asigură-te că sunt mobile, respectiv că nu au o înălțime fixă, întrucât nu-ți vor fi de folos dacă lucrezi în picioare, folosind un birou reglabil pe înălțime.

Anterior

Top 5 birouri reglabile pe înălțime în 2022

5 metode prin care poți prelungi timpul petrecut în picioare, la birou

Următor

Lasă un comentariu